Behind The Sputnik
topbar
leftreissutmiehetpyoratkuvatblog

SMS viestejä matkalta

26. 6. 2007 Viesti Jarilta:

Pitää oottaa et kassa aukee. Liput saa 27 pnä junaan. Sit junalla Chitaan ja pyörät rahtina... Sieltä alkaa taas normaali tie. Ajetaan rikkinäisellä iskarilla.

Viesti Härskilta:

Aamulla jälleen aikainen herätys ja pyörien nouto pakkaamista varten. Päästiin liikkeelle yhdeksän jälkeen. Tavoitteena löytää automaatti jotta on pelimerkkejä päivän menoihin jutka tulevat olemaan suuret... :-( Tomaatin löydyttyä matka jatkui rautatieasemalle reitin ollessa jo tuttu aiemmilta kävelyreissuilta. Rahtiasemakin löytyi helpost, kiitos Shustrikin tekemän kartan. Ja Juliakin oli ihan puhelinsoiton päässä...

Viesti Jarilta:

Myöhemmin: On mukavaa kun tutustuu paikallisiin bikereihin, asiat luistavat. Odotellaan että rahtipaperit ja pyörien pakkaaminen valmistuu. Onneksi yksi bikerneito työskentelee junien rahtipuolella ja sen äijä puhu hyvää englantia. Juna lähtee n. 6 tunnin päästä. Kaverit varmistaa että päästään oikeaan junaan ja vaunuun.

Viesti Härskilta:

Paikka näytti hiukan erikoiselta mutta ei muuta kuin pyörät sisään ja ihmettelemään. Eka homma oli kuulemma saada meille junaliput... Jari lähti Julian kanssa asemalle meikäläisen jäädessä vahtimaan pyöriä/kamoja.

Yes, saatiin liput Vlad-Moskova ökyjunaan... aikas hintavat mutta ollaanhan sitä kolme päivää junassa... ;-) Iltapäivällä Grandy lähti jeesaamaan meitä pyörän lappujen kanssa, paikalliseen tyyliin oli lippua ja lappua... Luukulta toiselle juoksemista jne. Pyörien pakkaamisessa kehikoihin oli pientä vääntöä. Hemmot olis halunnut että otetaan laukut yms. irti, jotta menis pienempään tilaan. Lopputulos kuitenkin oli että pyörät pakettiin kokonaisina. Ainoastaan peilit ja pleksit piti irrottaa. Eli meille jäi vaan ajokamat päälle, vaatereppu ja tankkilaukku mukaan, jotka vietiin Julian toimistolle.

Annettiin Julalle ja Grandylle telemukit kossupullojen kera, etenkin Julia oli onnesta soikeena ja esitteli ylpeenä lahjaa työkavereille. Ja pitihän se kossu korkata vaikka töissä vielä oltiinkin... ;-) Grandyn pohtiessa palaamista takaisin töihin ehdotettiin: "Josko nyt yhdet kuitenkin ensin..." Ja otettiinhan ne toisetkin... Sovittiin että nähdään Julian töiden loputtua klo 19 kuppilassa jonne myöhemmin myös Shustrik ja Kristi tuli.

Kellon lähestyessä 21, muutaman oluen ja suuren salamileipä määrän jälkeen halemaan kamoja ja suunnistettiin kohti laitureita oikeaa junaa etsimään. Tietenkin meidän vaunun piti olla siellä laiturin toisessa päässä ja vaunujen numeroinnissa ei oo mitään tulkkuu... Sillä välillä Grandy oli tehnyt luovan katoamistempun ja poikennut hakemaan ainekset lähtiäismaljoihin, joita siinä laiturilta sitten nautittiin halausten kera.

Junan lähtiessä klo 21.30 suunnistettiin vielä "iltapalalle" ravintolavaunuun ja sit hyttiin ihmettelemään. Saatiin vielä seuraksi vanha herrasmies, joten tunnelmaa oli.

Viesti Jarilta:

Ja vieläkin myöhemmin: Kärsivällisyys on elämäntapa Venäjällä ja aina on aikaa oluelle tai vodkalle.