Behind The Sputnik
topbar
leftreissutmiehetpyoratkuvatblog

Valmistautuminen jatkuu edelleen...

5.5
Reissutarra valmis, siit tuli muuten hyvän näkönen. Täytynee pistää kuvastus sivuillekin. Härskin kahvansuojatkin tuli asennettua, nyt on känny suojassa jos tai kun kaatuilee... Autocom ja pmr-radiokin tuli testattua, toimivat jopa kuten on suunniteltu, yllättävää. Viimeiset hankintalistat lähti tilaukseen Allrightiin (sisärengasta, paikkaa, ratasta etc)

Dima viestitteli Skypen kautta ja halusi tietää tarkan reittimme. Aikonee ilmeisesti varata holhouksen meille joka kylään ;-)  . Venäjä tuntuu olevan pulkassa, ainakin majotuksien ja avun osalta, vielä kun Mongoliasta löytyis jurtan kulmilta mopoilijoita. 

6.5
Härski kävi harjoittelemassa kurapyöräiliöitten kanssa ja perinteisesti, kuten harjoitteluun sopii, meinasi tuhota pyöränsä ja teloa itsensä. Onneksi mitään naarmuja vakavampaa ei tapahtunut.

Tässä Härskin kertomana : Tuli tuossa poikettua Inkoon suunnannassa pienellä sorasurauttelulla ja törmäsin paikallisen tiemestarin erikoiseen... Rauhallisesti (?) nyppylän harjalle noustessani huomasin tiukan 90 asteen  vekin vasemmalle mistä tietenkään ei ollut mainintaa missään... eikä siinä vielä kaikki, koko ulkopuolen penkka oli mukavan kokoista louhikkoa alaspäin seuraavat 5 metriä... Tässä kohtaa meinas nuori sydän tehdä syrjähypyn... ei auttanut muuta kun pistää liinat kiinni ja katsoa kuinkas se "Kameli" kurviin taipuu? Ja taipuihan se, tosin mentiin piennarta pitkin murkuloiden yli pomppien loivemmalle osuudelle... missä homma loppuikin sitten oikein bombers tyyliin upealla endolla... siinä sitä oltiin kuono turpeessa ja takanen komeasti taivasti kohti pitkän aikaa kunnes sain tuupattua pyörän nurin tiellepäin... Samalla huomasin  täydellisen ajoituksen merkityksen! Siihen metrin päähän eteeni oli jostain ilmestynyt puinen lyhtypylväs... noh, sillä enää niin merkitystä ollut  kun paikallaan oltiin... :-)  Siitä sitten pyörä ylös ja eteenpäin... ei saa jäädä maahan makaamaan vai mites se armeijassa opetettiinkaan?
 
8.5
Tutkiskelin mahdollisuutta hoitaa reissupäiväkirjan tekeminen puhumalla.Olympukselta löytyne ilmeiseti sopiva värkki ääniohjauksella, joka voitaisiin kytkeä Autokomiin ja saataisiin kaikki puheliikenne nauhalle. Ei tarttis kirjotella reissussa ja saisi ehkä tallennettua paremmin fiiliksiä päivän mittaan. Samalla selvisi ettei massamuisti tallenna muita kuin kuvatiedostoja (outoa), täytyy vielä kokeilla itse ja jos ei, niin sitten pitää ostaa nippu SD–muistikortteja videota varten. 2 viikkoa lähtöön ja tekemistä vielä paljon. 

9.5
Kehitettiin viikonloppuna työkalupakki rengasraudoille yms pitkille ja painaville työkaluille. Upofloorin 100 mm putki johon tulee toiseen päähän kierrekansi ja toiseen päähän tulppa. Vesitiivis ja kestävä. Paikka putkellekin löytyi Trasun laukkutelineen sisäpuolelta (vasemmalla kun ei ole pakoputkea). Kävin hakemassa isomman teltan, niin saadaan tavaratkin telttaan jos satelee. Tosin olemme kyllä tilanneet aurinkoa ja kylmää olutta odottamaan matkan varrelle. Pakkaamisharjoitukset taitaa jäädä viimeiselle viikolle.

13.5
Rautaa rajalle sanos... eli tänään Transu sai uutta metallia kaatumarautojen lisäosien muodossa. Päällimmäinen tarkoitus lisäyksellä on saada kunnon kiinnityspaikat vararenkaille ja tulihan siinä samalla lisäsuojaa yläkatteille sekä kuskin polville. Suuret kiitokset Jontulle putken taivutusmasiinan lainasta.