Behind The Sputnik
topbar
leftreissutmiehetpyoratkuvatblog

Yhteistyökumppanit

Näinkin pitkän reissun edessä huomaa nopeasti että yksin ei aina pärjää. Hyvin pian totesimme, että tarvitsemme apua teknisiin kysymyksiin sekä välineet Gobin autiomaan dyyneiltä Siperian tuulisille aroille. Olin jo edellisen Hondani aikana tutustunut Vantaan Bike Worldiin ja todennut saavani neuvoja ja apua kaikkiin moottoripyöräilyn ongelmiini. Oli helppo ruveta kertomaan projektista kavereille ja välillä pitkienkin neuvotteluitten jälkeen pääsimme aloittamaan Siperia-Mongolian matkan yhteistyön.

Yhteyshenkilönämme Bike Wold Vantaassa toimi Patrick (Pake) Manner, jonka avulla muut yhteistyökumppanit löytyivät luontevasti. SuurKIITOS jo tässä vaiheessa, Pake!

Saimme arvokasta tietoa ja tuotetukea seuraavilta yrityksiltä:

Bike Worldista hankittiin molemmat pyörät, Honda Varadero ja Trans Alp. Kävimme siellä myös huollon Kim Puron kanssa läpi molemmat pyörät ja selvitimme, mikä voisi aiheuttaa matkan aikana ongelmia. Samalla rakentui työkaluvalikoima ja tarvittavat varaosat. Heinon Tero opasti meitä taas valitsemaan parhaat varusteet.

Arailta löytyivät Tour X kypärät joitten testattu turvallisuus , monikäyttöisyys ja käytännölliset ominaisuudet vaikuttivat valintaan (irroitettavat ja pestävät sisäosat ja Dry Cool materiaalit)

Rukalta reissuun lähtivät Allroad takit ja housut sekä hanskat. Jo Suomen keväässä varusteisiin tutustuminen osoitti, että on mukava tehdä reissua kun varusteet ovat alansa huippua. Lisäksi oli mukava huomata että puvut istuivat loistavasti eikä reilu sadekkaan saanut kuskeja kastumaan.

Duell Bike-Center varusti pyörämme Metzeler Tourance renkailla sekä vararenkailla. Kuorman paino ja huono tien pinta sekä tielle ”jätetty” roju kuten pultit yms. kuluttavat takarenkaita, mistä syystä vararenkaiksi valittiin myös ym. renkaat.
Nappularenkaat eivät ole hyvä vaihtoehto, koska suuri osa matkasta tapahtuu huonokuntoisella tiellä, ja n.1500 tietyöosuudella louhikkoinen sepeli puhkoo nappuloiden välistä renkaan.

Vantaan Sanomat kertoi reissumme suunnittelusta ja sen toteutumisesta.

Bike Lehti numerossa 4/07 kerrottiin valmistautumisestamme reissuun ja mitä kaikkea siihen kuuluu.

Kytkentälevy - Piirilevyjen valmistusta yli 30 vuoden kokemuksella.

Apelec - Osaavaa elektroniikan sopimusvalmistusta vaativiin olosuhteisiin.

Genera OY - Elektroniikan suunnittelu- ja valmistuspalvelut.