Behind The Sputnik
topbar
leftreissutmiehetpyoratkuvatblog

Lisää valmistautumisesta

12.2
Vakuutusyhtiöstä tuli greencard ja ilmoitus että vakuutus on voimassa

2.3
Hankittiin kunnon Primuksen multifuel-poltin gurmeekokkaamista varten ja puhallettavat retkipatjat telttayöpymisiä varten.Samoin kemiallinen metalli ja muuta huoltotököttiä tuli hankittua,kamaa alkaa jo kertyä reissukaappiin.

17.3
Antibiotit ja a-hepatiitti tuli viime viikolla apteekkiin mutta lavantauti rokote on vaikeampi pala, ei ollut lääketukussakaan. Autocom ja gps-teline tarkistettu ja asennettu uudelleen pyörään, samoin Arain kypärään puhelinsetti. Uudet tukevammat ajosaappatkin tuli hankittua Bike Worldista. Trans Alpin huoltokoulutus käyty ja Varaderon on ensi viikolla. Huoltoa (18.000) päätettiin siirtää reissun alkuun ,jotta voitaisiin tehdä kaikki tarvittavat asiat samalla kertaa. Öljyt kuitenkin vaihdettiin heti. Kansainvälinen ajokorttikin tuli hankittua Autoliitosta, sekun ompi lienet pakollinen itäisillä Mongolian aroilla.

Ystäväni Dmitri kävi suomessa ja ilmoitti että Moskovassa on datsha käytössä ja jos vain lomaa järjestyy, aikoo äijä ajella kanssamme Kazaniin jossa on taasen majoitus valmiina. Kaverit on mukavia olemassa. :-) Rukan puvutkin on tulossa jo ensi viikolla, niin päästään sovittelemaan ja merkkejä kiiinnittelemään.

24.3
Reissun alkuun tasan 2 kk ja paljon on tekemäti. Viikolla tuli taas uusi ylläri, Mongolian viisumit olivatkin myönnetty alkavaksi 17.4 ja voimassa 3kk. Pikainen kalenterin selaus ja kartan luku osoitti että nyt ei suunnitelmaa voida toteuttaa suunitellulla tavalla. Puuttui pari viikkoa Mongolian viisumin voimassaoloa. No onneksi naisten tippaleipäaivot keksivät luovan ratkaisun: ” miksette mene Mongoliaan jo menomatkalla?” Niin, miksipä ei ja pienen tuumimisen jälkeen asiasta löydettiin jo hyviäkin puolia. Pyörät ja äijät ovat varmasti menomatkalla paremmassa kunnossa ja Cita-Habarovsk välikin ehtii kuivumaan kuukauden pitempään. On se ihmeellinen tuo naisen ajatus ;-)

28.3
Yritin livahtaa terveyskeskuksee parille piikille (lavantauti ja b-hepatiitti) mutta heittivät ulos. Antoivat onneksi ajan vielä tälle päivälle parin tunnin päähän. Että on sitä itäistä byrokratiaa meilläkin ;-) . Härski koittaa hommata Mongolia oppaan ja kartan, Lonely Planetin opus näyttää asialliselta. Härskin kypäräkin tuli Bike Worldiin ja nyt sitten pitäisi kiinnittää kypäräpuhelinsetti. Onneksi Arain X-touriin se on huomattavasti helpompi tehdä kuin Schubertin S1 :seen. Haa,haa.. 4 kk päästä pitäis olla reissun päättäjäiset Jõgevassa ja seuraavana päivänä raahautua kotiin Suomeen. Selkeä juhlapäivä ; taidan avata b-vitamiinikapselin (oluttölkin) illalla ja nauttia sen terveellisestä mausta.

1.4
Aprillipäivä, ekat huijaukset tehty. Härskin huijaus kuivu kasaan kun kerroin että pyörä ei ole parkkiksella ja mies vaan rupesi tuumailemaan että hmmm oli se siellä illalla ja 15 min jälkeen äijä kysyi että mahtaisko toi 1.4 vaikuttaa tohon pyörän katoamiseen. Se siitä sitten, tuokaa tolle miehelle hermot... Jee käytiin harjoittelemassa puron/joen ylitystä. Oli muuten hauskaa, ihmiset katto et hulluja äijiä, ajaa vapaaehtoiseti joessa ja ottaa vielä kuvia. No kuitenkin tosi hyödyllistä ja opettavaista, opittiin että liikettä pitää olla ja sutiminen aiheuttaa takarenkaan kaivautumisen joenpohjaan ja sitäkautta hikeä. Keese kraft Luukke eli ”juusto forse Luke” toimii edelleen. Todettiin että goretex ei auta jos pyllähtää jokeen, hanuri kastuu, eikä myöskään vedenpitävä saapas toimi jos veden syvyys ylittää saappaan varren. Joka tapauksessa asiaa. Varustelu to the final frontier jatkuu.